1. Schweppes Bitter Lemon

  250ml /330ml/500ml/ 1.5L /

  1. 500ml
  1. Нутритивни вредности
   (*) Референтен внес за просечен возрасен човек (8400 kJ/2000 kcal)
   100ml 250ml
   Енергија: 221 kJ / 52 kcal 553 kJ / 130 kcal
   Масти: 0 g 0 g
   Од кои заситени масти: 0 g 0 g
   Јаглени хидрати: 12.6 g 32 g
   Од кои шеќери: 12.6 g 32 g
   Протеини: 0 g 0 g
   Сол: 0 g 0 g

  Состојки

  Состав: вода, шеќер, сок од лимон (мин. 2%), јаглероден диоксид, регулатор на киселост: E 330, ароми (вклучувајќи кинин), конзерванс: E 202, стабилизатори: E 1450, E 445, антиоксиданс: E 300, боја: E 160a.

 2. Schweppes Indian Tonic Water

  250ml / 1.5L /

  1. 500ml
  1. Нутритивни вредности
   (*) Референтен внес за просечен возрасен човек (8400 kJ/2000 kcal)
   100ml 250ml
   Енергија: 157 kJ / 37 kcal 393 kJ / 93 kcal
   Масти: 0 g 0 g
   Од кои заситени масти: 0 g 0 g
   Јаглени хидрати: 8.9 g 22 g
   Од кои шеќери: 8.9 g 22 g
   Протеини: 0 g 0 g
   Сол: 0 g 0 g

  Состојки

  Состав: вода, шеќер, јаглероден диоксид, регулатор на киселост: E 330, ароми (вклучувајќи кинин).

 3. Schweppes Tangerine

  250ml/500ml/1.5L /

  1. 500ml
  1. Нутритивни вредности
   (*) Референтен внес за просечен возрасен човек (8400 kJ/2000 kcal)
   100ml 250ml
   Енергија: 178 kJ / 42 kcal 445 kJ / 105 kcal
   Масти: 0 g 0 g
   Од кои заситени масти: 0 g 0 g
   Јаглени хидрати: 10.1 g 25 g
   Од кои шеќери: 10.1 g 25 g
   Протеини: 0 g 0 g
   Сол: 0 g 0 g

  Состојки

  Состав: вода, шеќер, сок од мандарина (мин. 2%), јаглероден диоксид, регулатор на киселост: E 330, ароми, антиоксиданс: E 300, стабилизатори: E 414, E 445, конзерванс: E 202, боја: E 160a